SKOLA

CASE

3

minuter

Cecilia White på Knutby Skola i Uppsala Kommun

Läs Intervjun med Cecilia som bland annat berättar om hur hennes eleverna i åk 3 upplever att arbeta i Loops.

Loops team av lärandeexperter


Läs Intervjun med Cecilia som bland annat berättar om hur hennes eleverna i åk 3 upplever att arbeta i Loops.  

“De älskar det och tycker det är jättebra. De tycker att det är roligt och är stolta över att de kan navigera i systemet själva. De har lärt sig använda Loops fort, layouten har varit väldigt tilltalande för dem, de vet exakt vart de ska gå in och hur de ska gå vidare.”

När började ni använda Loops?

Första gången jag såg Loops var för lite över 1 år sedan. En kollega hade snubblat över en loop som handlade om allas lika värde.
Jag blev nyfiken och skapade ett testkonto. Då alla mina elever inte hade egna ipads fick de sitta i grupp och köra looparna tillsammans, vilket inte var helt optimalt. Men jag kände att när eleverna väl får varsin iPad då ska vi köra Loops. 

Varför har ni valt just Loops?

Jag ser många fördelar med Loops. Dels den grafiska layouten i själva looparna och dels att både elever och lärare kan välja hur vi vill kommunicera, i text, ljud eller film.

När ni öppnade upp Loops, i och med Corona, så var det självklart att vi skulle hoppa på Loops igen. Dels har eleverna nu fått sina ipads och dels för att jag med Loops har kunnat anpassa undervisningen för både elever som är i klassrummet men även de som har fått vara hemma.

Du har byggt många loopar, berätta om det!

 Jag började med att titta på en film om hur Loops fungerar ( se filmen här ). Sen var det bara att köra igång och testa. Jag började med att testa en färdig loop som jag sedan remixade för att anpassa den till just mina elever. Då mina elever går i lågstadiet blev gruppuppgifter lite för komplicerat för dem så det har jag tagit bort och ersatt med individuella uppgifter. 

Jag har lärt mig vad som funkar bäst för mina elever och därmed har jag börjat bygga egna loopar för att anpassa dem till min undervisning. 

 Vi har jobbat mycket med hörförståelse och svar på frågor.  När de nationella proven började att bli inställda har jag istället använt mig av Loopen NP-hjulet. Tanken med den är att eleverna ska förbereda sig inför proven, men jag har använt den istället för proven och den har gett mig ett bra bedömningsstöd. Jag tycker att den är väldigt bra utformad och komplett.

Hur upplever eleverna Loops?

De älskar det och tycker att det är jättebra. De tycker att det är roligt och är stolta över att de kan navigera i systemet själva. De har lärt sig använda Loops fort, layouten har varit väldigt tilltalande för dem, de vet exakt vart de ska gå in och hur de ska gå vidare.

Som lärare får jag en bra överblick över vad de har gjort och jag kan ge dem feedback.

Råd till de som är nya i Loops?

 Viktigt att våga att testa en loop med eleverna. Se vad som funkar, vilka funktioner och uppgifter som funkar för dina elever.

Börja smått och enkelt, det behöver inte vara så komplicerat. 

Om man har elever som gillar att få texten uppläst så var noga med att inte lägga in en bild med text på för då blir den inte läsbar med talsyntesen. 

Låt dig bli inspirerad av vad andra lärare har byggt och hämta idéer från andra ställen som du kan använda då du bygger dina Loopar.

I min Loop Bröderna Lejonhjärta har jag till exempel hämtat inspiration från ett program i Sveriges Radio.

 


By signing up, I agree to my data being stored in accordance with Loops Privacy Policy.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Testa Loops kostnadsfritt i 30 dagar!

Vi är experter på lärande i gränslandet mellan teknik och pedagogik som hjälper organisationer och företag att nyttja kraften i lärande.

PRODUKTEN

Skapa och dela läranderesor med Loops

Utforska

TJÄNSTER

Vi hjälper dig att lägga grunden för livslångt lärande

Utforska

Säg hej!

Loops Education AB
Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

kontakt@loopseducation.com

Ring 010 - 14 14 500