SKOLA

BLOGG

4

minuter

Varför ska jag använda Loops i min undervisning?

Det är inte lätt att beskriva vad ett digitalt ramverk för lärande gör. Än svårare att visa all funktionalitet på ett sätt som gör Loops rättvisa, men vi försöker ändå. Loops ger lärare möjlighet att skapa och dela innehåll med genom att paketera det i loopar; visuellt tilltalande, interaktiva kartor över kunskapsområden.

Skapa ett kostnadsfritt testkonto!

Loops team av lärandeexperter

Ta din pedagogik till nästa nivå med lärandekartor

Att bygga en loop är att rita en karta över en kommande läranderesa. Du skapar en överblick av ämnesområdet, med en start, ett mål och "hubbar" som markerar delmål på resan. Rita egna kunskapskartor, använd färdiga loopar som de är, eller remixa dem för att passa din undervisning perfekt! Allt innehåll är byggt av pedagoger som samlat resurser och pedagogisk expertis i ett digitalt format. Kvalitetssäkrat och redo för dig att använda som du vill.

Hubbar

Samlar noderna på ett strukturerat sätt så innehållsdelarna i arbetsområdet blir tydliga. Du ger varje hubb en rubrik och placerar 1 till 8 noder kring den, allt efter vad du tycker passar bäst. En hubb kan vara helt öppen, möjlig att öppna med kod, eller helt låst. Något som möjliggör viss spelifiering av dina loopar.

Noder

Det finns 10 noder med olika funktioner som eleverna lär och kommunicerar via. Utforska de olika noderna och hur de fungerar i loopen "Lär dig loopa - mini".

Lärvägar i Loops

Lärvägar

Vägarna mellan hubbarna som visar åt vilken riktning resan bär hän. Det går kanske bara en lärväg genom loopen som eleverna följer, eller bygg in valbarhet genom flera alternativa vägar som eleverna väljer mellan. Använd streckade lärvägar för att skapa frivilliga sidospår för elever som vill lära sig ännu mer om ett ämne.

Biblioteket

Publicera ditt eget läromedel och dela med dig av din pedagogiska expertis! Publicera dina loopar i Loops bibliotek så kvalitetssäkras de av pedagoger med stor kunskap om ämnesområdet och blir tillgängliga för pedagoger i hela Sverige. Sök via ämne, årskurs eller fritext för att utforska över 800 kvalitetssäkrade loopar för hela grundskolan, kopplade till läroplanen.

Kommunikation är nyckeln

Vi är fast övertygade om att dialogbaserat lärande är nyckeln till bra pedagogik. Loops är byggt på en solid grundtanke om kontinuerlig formativ dialog genom hela läranderesan.

Inbyggd inkludering

Alla texter i Loops går att få upplästa och det går alltid att svara med video eller ljudinspelning istället för text. Tydlig struktur och det faktum att allt som behövs finns i samlat loopen underlättar arbetet för alla inblandade.

Vi vill lyfta lärande och dig som undervisar

Loops Facebooksida delar vi ert pedagogiska arbete och annat roligt som ni hittar på i Loops.

Fortfarande otydligt?

Ställ alla frågor om Loops direkt till oss som bygger verktyget, och över 1000 andra lärare som loopar just nu. Välkommen till ett bubblande community av Loopslärare. Gå med i gruppen!

By signing up, I agree to my data being stored in accordance with Loops Privacy Policy.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Testa Loops kostnadsfritt!

Vi är experter på lärande i gränslandet mellan teknik och pedagogik som hjälper organisationer och företag att nyttja kraften i lärande.

PRODUKTEN

Skapa och dela läranderesor med Loops

Utforska

TJÄNSTER

Vi hjälper dig att lägga grunden för livslångt lärande

Utforska

Säg hej!

Loops Education AB
Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

kontakt@loopseducation.com

Ring 010 - 14 14 500