PRODUKTEN

Vi vill göra lärande enkelt. Här är svar på vanliga frågor om Loops.

Hur kommer jag som lärare igång med Loops?

Vi har gjort ett gäng instruktionsvideos för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som lärare att komma igång med ditt användande av Loops. Klicka på knappen här nedanför för att komma direkt till sidan där vi samlat dem.

Har du ytterligare funderingar kring Loops för pedagoger kan du nå oss direkt i chatten inne i Loops. Du har även möjlighet att prata med oss och över 1000 lärare som loopar i Facebookgruppen "Loopslärare", gå med i gruppen idag så hörs vi!

Vad är en loop?

En loop är en yta där du enkelt kan strukturera text, media och annat material tillsammans med olika typer av uppgifter för att forma en lärkarta. Varje loop består av ett antal sammanlänkade hubbar med aktiviteter. Tillsammans bildar hubbarna en väg som deltagarna i loopen följer steg för steg.

Hur skapar jag ett konto?

Vill ni börja använda Loops som skola, organisation eller företag ska ni kontakta oss på Loops Education. Vi hjälper er att sätta upp er organisation och era användarkonton.
Är ni redan kund hos oss men har användare som ännu inte har loopskonton kan ni enkelt bjuda in dem till Loops via mail, eller kontakta vår support på support@loopseducation.com för att få hjälp med detta.

Du kan även skapa ett gratis 30-dagars testkonto. Klicka på den här texten för att pröva Loops

Hur byter jag lösenord?

Du kan enkelt återställa lösenordet till ditt loopskonto genom att trycka på “Återställ lösenord” i inloggningsrutan och ange din mailadress. Då får du ett återställningsmail med en länk för att byta ditt lösenord.

Finns det färdigt material att använda eller behöver jag skapa eget?

I Loops öppna bibliotek för skola hittar du över 800 loopar, byggda och kvalitetssäkrade av pedagoger från hela Sverige. De täcker alla ämnen och hela läroplanen för åk 4-9, samt en hel del för åk 1-3, och det publiceras ständigt nya loopar. Du kan själv bidra till det allmänna biblioteket genom att skicka in dina loopar till oss.

Oavsett om du använder Loops för skola eller företag får din organisation automatiskt ett eget bibliotek i Loops där du och dina kollegor kan publicera loopar för att enkelt dela dem med varandra.

Hur startar jag en loop?

Du kan enkelt starta loopar du själv har byggt, loopar från loops bibliotek eller loopar du remixat (kopierat från biblioteket och anpassat efter dina egna önskemål) och bjuda in deltagare till dem. Tryck på “starta loop”, döp sessionen och starta loopen för dina deltagare. Sedan följer du deras framsteg genom loops lärarpanel.

Vilka aktiviteter finns i Loops?

Det finns tio olika typer av aktiviteter som du kan använda dig av i Loops. Vi kallar dem "noder" och de kan innehålla allt ifrån artiklar där du enkelt kan samla text, bild film och andra media till olika former av uppgifter, quiz, kollaborativa gruppuppgifter, anslagstavlor och utvärderingar.

Hur kan jag följa deltagares framsteg i Loops?

Den som leder en loop kan enkelt följa deltagarnas framsteg via lärarpanelen och acceptera inlämnade uppgifter, ge kommentarer och lämna feedback på ett enkelt sätt. Deltagarna har själva hela tiden översikt över hur långt de kommit i loopen, hur många uppgifter som återstår och kan kommunicera direkt med loopens ledare.

KOM IGÅNG

Nyfiken? Vi berättar gärna mer!

Påbörja din läranderesa!

Säg hej!

Loops Education AB
Östra Hamngatan 16
411 09 Göteborg

kontakt@loopseducation.com

Ring 010 - 14 14 500